Pravno obvestilo - Foto društvo GOGA Zagorje

Pojdi na vsebinoPravno obvestilo


Vsebine, objavljene na spletnih straneh Foto društva GOGA Zagorje ob Savi, so njegova last in jih ni dovoljeno kopirati, razmnoževati ali kako drugače razširjati, razen z navedbo avtorskih pravic kluba in v nekomercialne namene. Za komercialne namene je potrebno pridobiti pisno soglasje kluba.


Klub si pridružuje pravico do sprememb vsebin. Foto društva GOGA Zagorje ob Savi ni odgovorno za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Niti Foto društva GOGA Zagorje ob Savi niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.


Pogoji uporabe

Uporaba spletnih strani Foto društva GOGA Zagorje ob Savi je dovoljena za osebne potrebe in je namenjena tako fizičnim kot tudi pravnim osebam. Foto društva GOGA Zagorje ob Savi si pridržuje pravico do krajših ustavitev portala za potrebe tehničnega vzdrževanja, sicer je portal nepretrgoma dostopen.

Prepovedano kopiranje
Podatki na portalu www.fd-goga.si so varovani kot zbirka podatkov po Zakonu o avtorskih in sorodnih pravicah in pravnem redu Evropske unije. Uporabniku ni dovoljeno uporabljati in kopirati posameznih podatkov in podatkov, urejenih v bazi ali dele baz portala  www.fd-goga.si v drug računalnik in na katerikoli drug medij z namenom kakršnekoli uporabe teh podatkov, urejenih enako ali podobno kot so urejeni na www.fd-goga.si, razen če je član Twirling kluba Zagorje ob Savi.

Zunanje povezave
Spletno mesto je sestavljeno iz povezav na spletne strani, ki niso del našega spletnega mesta. Za vsebino na teh spletnih straneh Foto društva Goga Zagorje ob Savi ne odgovarja.


Varovanje osebnih podatkov


Kaj je piškotek?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki se naloži na računalnik uporabnika, ko ta obišče določeno spletno stran. Pri vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Sam piškotek ne vsebuje nobenih informacij, vsekakor se pa na vašem računalniku shrani majhna tekstovna datoteka, ki vsebuje časovno dobo piškotka, ime strežnika, ime domene in generirirano unikatno število. Ob vsakem naslednjem obisku iste spletne strani le ta preveri in pridobi vsebino piškotka, ter prepozna uporabnika. Spletna stran pa na podlagi informacij lahko izboljša izkušnjo uporabnika. Za dobro delovanje spletne strani so piškotki zelo pomembni. S piškotki je mogoče analizirati promet, omogočajo napredno oglaševanje, ob ponovnem obisku spletne strani se pa ni treba ponovno prijavlati.

Seveda lahko svoj brskalnik nastavite tako, da se piškotki ne shranjujejo na računalniku oz. da se že shranjeni piškotki ponovno izbrišejo. Informacijo o nastavitvi vašega brskalnika najdete v funkciji »pomoč«. Za več informacij se obrnite neposredno na proizvajalca programa.

Izjava o zasebnosti

Upravitelj spletne strani Foto društvo Goga Zagorje ob Savi in njenih podstrani se zavedamo pomena zasebnosti in se zato zavezujemo k varovanju vaših osebnih podatkov. S tem vas seznanjamo o svoji politiki varovanja zasebnosti ter o možnostih, ki so vam na voljo pri zbiranju in uporabe podatkov na spletu.

Upravljalec Foto društvo Goga Zagorje ob Savi se zavezuje, da bo osebne podatke uporabnikov, dobljene preko spletnih strani Foto društvo Goga Zagorje ob Savi skrbno varoval in da jih ne bo posredoval tretjim osebam.

Upravljalec spletne strani www.fd-goga.si, se tudi zavezuje, da bo varoval zasebnost uporabnikov spletnih strani. Podatki o uporabi spletne strani, ki se zbirajo avtomatsko in ne omogočajo vpogleda v osebne podatke, se bodo uporabili le z namenom izboljšanja uporabe spletne strani  www.fd-goga.si.

Katere osebne podatke pridobivamo?

Če na spletnih straneh obstaja možnost vnosa osebnih ali poslovnih podatkov (npr. e-naslovi, imena, naslovi), jih kot uporabnik vnesete izrecno prostovoljno. Pri vsakem dostopu uporabnika na eno od naših spletnih strani in pri vsakem prenosu katere od datotek shranimo podatke o dostopu v obliki protokolnih datotek, deloma pa jih shranijo tudi tretje osebe.
Vsak podatkovni zapis vsebuje:
  • spletno stran, s katere ste dostopali na našo stran;
  • IP-naslov;
  • datum in čas dostopa;
  • zahtevo klienta;
  • kodo http-odgovora;
  • preneseno količino podatkov;
  • informacijo o vašem brskalniku in operacijskem sistemu.

Kaj počnemo z vašimi podatki?

Osebne podatke, ki nam jih posredujete, uporabljamo samo v namen, za katerega ste nam podatke zaupali. Protokolne datoteke in v njih vsebovane podatke shranjujemo predvsem zaradi varovanja naših sistemov in zaznavanja (identificiranja) napadov na naše sisteme. Podatkov iz protokolnih datotek ni možno povezovati s posamezniki. Prav tako pridobljenih podatkov ni mogoče povezovati s podatki iz drugih virov. Osebne podatke, ki ste jih prostovoljno vnesli v okviru naših spletnih vsebin, shranjujemo: zaradi obdelave vaših predlogov, v kontaktnem obrazcu na tej spletnih straneh. Vaše podatke bomo takoj po prenehanju razlogov, zaradi katerih smo jih pridobili, trajno izbrisali, razen podatkov, ki jih je potrebno hraniti v skladu z zakonskimi predpisi.

Katere so vaše pravice?

Kot obiskovalec in uporabnik naših spletnih vsebin imate pravico, da na zahtevo dobite brezplačno informacijo o vaših shranjenih osebnih podatkih. Kadarkoli lahko prepoveste nadaljnjo uporabo vaših podatkov. V skladu z zakonskimi določbami imate tudi pravico do popravka, blokiranja in izbrisa teh osebnih podatkov. Prosimo vas, da se v takih primerih po elektronski pošti obrnete na našega pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov. Če ste se prijavili na spletne novice, lahko odjavo kadarkoli uredite preko naše spletne strani. Odjavo lahko uredite tako da pošljete elektronsko pošto v kontaktnem obrazcu na spletni strani Foto društva Goga Zagorje ob Savi .

Povezave do drugih spletnih strani

Naše spletne strani vsebujejo povezave do drugih spletnih strani. Ta opozorila glede varstva osebnih podatkov veljajo le za naše spletne strani. Prosimo vas, da upoštevate določbe o varstvu osebnih podatkov, ki veljajo za povezane spletne strani. Za tuje vsebine, ki so dostopne preko povezanih spletnih strani in so posebej označene, ne odgovarjamo in si teh vsebin ne lastimo. Za nezakonite ali nepopolne vsebine in za vsebine z napakami ter za škodo, ki morda nastane z uporabo ali neuporabo informacij, odgovarja izključno ponudnik povezanih spletnih strani. Glede tujih opozoril je redakcija odgovorna le, če so ji znana, torej če ji je znana tudi morebitna nezakonita oz. kazniva vsebina, in če je preprečitev njihove uporabe tehnično mogoča in razumna.

Vtičniki družbenih medijev

Ta spletna funkcija uporablja vtičnike družbenih medijev za družbena omrežja Facebook (Facebook Inc., 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, ZDA),
Vtičniki družbenih medijev so programi družbenih omrežij, ki so vgrajeni na spletnih straneh drugih podjetij. Vgradnja vtičnikov družbenih medijev pomeni, da se osebni in s tem povezani podatki posredujejo ponudniku vtičnikov družbenih medijev. Poleg tega bo aktiviran vtičnik družbenih medijev, če ste prijavljeni tudi v družbeno omrežje, omogočil, da se vaše aktivnosti dodelijo vašemu profilu.
Vtičnik je aktiviran le, če kliknete na simbol želenega vtičnika, ki smo ga predhodno povezali.
Prosimo, upoštevajte, da bodo ob aktivaciji izbranega vtičnika vaši osebni podatki posredovani ustreznemu ponudniku storitev družbenih medijev.
Vtičnik, ki ste ga aktivirali, prek brskalnika takoj vzpostavi povezavo s strežnikom ponudnika družbenih medijev, ki ste ga izbrali.
Izrecno poudarjamo, da nimamo vpliva na obseg, vrsto ali namen obdelave vaših osebnih ali s tem povezanih podatkov s strani ponudnika storitev družbenih medijev in vas lahko o tem obvestimo le glede na svojo trenutno stopnjo znanja.
Osebni podatki, ki jih zberejo in obdelajo ponudniki družbenih medijev, vključujejo:
•    vaš IP-naslov,
•    naslov spletne strani, na kateri se nahaja aktivirani vtičnik družbenih medijev,
•    podatke o uporabljenem brskalniku in operacijskem sistemu, ki ga uporabljate,
•    datum in čas dostopa do spletne strani ali aktiviranja vtičnika družbenih medijev.
Ko je vtičnik aktiviran, so zgoraj omenjeni podatki posredovani in shranjeni ne glede na to, ali ste član tega ponudnika družbenih medijev.
Dodatno vas želimo izrecno napotiti na pravilnike o zasebnosti ponudnikov družbenih medijev.
Facebookov pravilnik si oglejte tukaj.
Če ste v času interakcije prav tako prijavljeni na ponudnika družbenih medijev, kot je npr. Facebook, lahko le-ta pridobi vaše uporabniško ime ali, če je shranjeno, vaše pravo ime in vašemu profilu ustrezno dodeli informacije, povezane z interakcijo.
Zgoraj omenjeni podatki ponudnikom storitev družbenih medijev prav tako omogočajo, da ustvarijo psevdonimne in potencialno tudi individualizirane profile uporabe za lastno uporabo.
Kjer se zgodi interakcija z aktiviranim vtičnikom (npr. »všečkanje« na Facebooku), lahko ponudnik družbenih medijev morda povzroči tudi, da se na vašem računalniku ali napravi shranijo piškotki, s pomočjo katerih je prav tako mogoča identifikacija vaše osebe ali profila.
Če je vtičnik aktiviran, bosta vaš IP-naslov in piškotek shranjena ne glede na to, ali ste član ponudnika družbenih medijev.
Izrecno bi radi poudarili, da nam trajanje hranjenja teh piškotkov ni znano in da nimamo vpliva na to.
V primeru nečlanov lahko profil uporabe ustvari kateri koli shranjeni piškotek, če se v prihodnosti prijavite na ponudnika družbenih medijev.
Opomba: Prosimo, upoštevajte, da lahko ob aktivaciji vtičnika družbenih medijev vaše podatke shranijo, obdelajo ali uporabijo tudi v državah zunaj Evropske unije in s tem tudi v državah, ki nimajo primerne in ustrezne ravni varstva podatkov, ki je primerljiva z ravnjo v Evropski uniji.

Varstvo osebnih podatkov za Google Analytics Premium na spletni strani

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, orodje za izvajanje spletne analitike, ki je v lasti družbe Google Inc. ('Google').  Google Analytics s t.i. »piškotki«, tekstovnimi datotekami, ki se shranijo na računalnik uporabnika, izvaja analiziranje uporabnikove rabe spletne strani.
S piškotki pridobljene informacije o rabi te spletne strani se prenašajo in shranjujejo na strežnike družbe Google v ZDA.
Na tej spletni strani je omogočena anonimizacija IP-naslovov na način, da se naslovi uporabnikov Googla iz držav članic Evropske unije ali držav članic Evropskega gospodarskega prostora še pred prenosom skrajšajo.
Zgolj v izrednih primerih se posredujejo celotni IP-naslovi na strežnik v ZDA in se skrajšajo tam.
Google obdeluje pridobljene informacije v imenu upravljavcev spletnih strani z namenom, da analizira uporabo le-teh, sestavlja poročila o obisku na spletnem mestu in aktivnostih ter upravljalcu omogoča oblikovanje dodatnih storitev, povezanih z uporabo spletnih strani in spleta.  
Google ne povezuje IP-naslova z ostalimi uporabnikovimi podatki.  
V svojem brskalniku lahko spremenite nastavitve tako, da se piškotki ne bodo shranjevali na vaš računalnik. Preden to storite, vas želimo opomniti, da v tem primeru ne boste mogli uporabljati vseh funkcionalnosti spletne strani v polnem obsegu.
Zbiranje ter nadaljnjo obdelavo podatkov, ki jih Google kreira s piškotki in se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (vključno z IP-naslovom), lahko onemogočite. To naredite tako, da na računalnik naložite vtičnike za vaš brskalnik na tej povezavi.
Bodite pozorni, da je uporaba vtičnikov omejena na posamezni brskalnik in na posamezni računalnik. Da bi Google Analytics ostal onemogočen, vtičnika po naložitvi na računalnik ne smete izklopiti ali odstraniti z računalnika. Vse o varstvu osebnih podatkov družbe Google najdete na tej povezavi:http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.FOTO DRUŠTVO GOGA ZAGORJE OB SAVI
Čolnišče 16, 1410 Zagorje ob savi
Copyright©2010-2023 Foto društvo Goga Zagorje / Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani Franci Oven
Nazaj na vsebino