Druženje - Foto društvo GOGA Zagorje

Pojdi na vsebino
DRUŽENJE
Delavnica digitalnega bodypaintinga v Zagorju

V  nedeljo, 17. decembra 2023, je foto društvo Goga Zagorje uspešno  izvedlo izjemno inovativno delavnico digitalnega bodypaintinga. Dogodek  je potekal v prostorih društva, kjer se je zbrala skupina ustvarjalnih  posameznikov, ki so bili pripravljeni na edinstveno umetniško doživetje.
Delavnica  je bila osredotočena na projekcijo fraktalov na modela, kar je  ustvarilo izjemno vizualno privlačne podobe. Sodelovali smo s tremi  nadarjenimi modeli, ki so s svojimi gibčnimi telesi postali platna za  projekcijo. Uporabili smo dva projektorja, ki sta dodala globino in  kompleksnost vizualnim učinkom.
Udeleženci  so imeli priložnost opazovati in se učiti, kako digitalna tehnologija  lahko obogati klasično umetnost bodypaintinga. Člani so delili svoje  znanje o uporabi projektorjev, izbiri fraktalov in ustvarjanju  harmoničnih kompozicij na telesu modelov.
Atmosfera  na delavnici je bila izjemno sproščena in kreativna. Udeleženci so se  aktivno vključevali, postavljali vprašanja in delili svoje izkušnje.  Modeli so bili navdušeni nad končnim rezultatom, ki je presegel njihova  pričakovanja.
Dogodek  ni bil le izjemna priložnost za umetniško izražanje, ampak tudi  priložnost za izmenjavo idej in vzpostavljanje novih povezav med  ljubitelji fotografije in bodypaintinga.
Hvala vsem udeležencem, modelom in mentorjem za nepozabno doživetje. Veselimo se novih umetniških dogodivščin v prihodnosti!
DELAVNICA - PSIHOLOŠKA KONSTRUKCIJA FOTOGRAFIRANJA

Zopet gre za psihološko konstrukcijo fotografiranja, kjer bodo fotografi izpostavljeni tesnem stiku z žensko, v objemu, ki bo trajal precej dlje od običajnega. Torej fotograf, ki ga objame mlado, ali malo manj mlado dekle, bo izpostavljen fotografiranju, okoliščinam, ki jih ni vajen in utegnejo za koga biti obremenilne, frustrirajoče. Dolžino objema bo narekovalo dekle in posnetki bodo nastajali vsaj s treh kotov, pozicij.  
 
In kakšen je pravzaprav namen te delavnice. Če fotograf nima podobnih izkušenj in se ne zmore prestaviti v vlogo objekta fotografiranja, težko kakovostno režira fotografski dogodek.
 
In na koncu, ker gre za par, moškega in žensko, bo interpretacija posnetkov vendarle razkrila, osebnostne, senzualne nastavitve fotografa. In prav te "nastavitve" utegnejo marsikomu razkriti njegov, globlji odnos do erosa, sicer glavne gonilne sile fotografiranja.
 
 
A. F. Skaleras
 

DELAVNICA - OBRNJEN PROCES USTVARJANJA

Na tej delavnici je najprej šlo za obrnjen proces ustvarjanja v smislu, ko fotograf postane objekt fotografiranja in sicer v treh različnih stanjih osebnostne zgradbe, kot je telo, duša in duh. Portretiranci, torej fotografi, so, nekateri precej očitno občutili močno nelagodje, ki ga sicer sami pogosto povzročajo kot akterji fotografiranja.
Res je tudi, da mnogi fotografi, v širšem svetu, v amaterskih in profesionalnih krogih ne zmorejo iz fotografij razbrati vseh treh stanj človekove eksistence, nekateri pa vendarle.
Osnovni namen delavnice je bil ozavestiti, da je resno delo v fotografiji najprej psihologija in šele nato tehnika, mehanična spretnost fotografiranja.
Pri skupinski interpretaciji posnetkov je bilo povsem očitno, da so fotografi, člani društva, v svojem razvoju dosegli visoko stopnjo senzibilizacije, čeprav takrat kot "modeli", brez česar je vsaka fotografija le faktografski zapis brez dragocene sporočilnosti.
Delavnica, ki bi jo bilo vredno še kdaj ponoviti, z določenimi novimi prijemi, seveda.
A. F. Skaleras

Fotografska delavnica - Medijske toplice

V soboto, 13. 6. 2020 je foto društvo Goga organiziralo foto delavnico modne in portretne fotografije. Zbrali smo si zelo zanimiv prostor na Izlakah - zapuscene Medijske toplice, ki jih je že dodobra načel zob časa. Na lokaciji smo se zbrali ob 10 uri in se spoznali z modeli. Zapuščene toplice so nas vabile, da poiščemo skrite kotičke, kjer smo si našli odlične točke za postavitev modelov. Vzdušje je bilo odlično, modeli so se sprostili ter profesionalno pozirali, fotografi pa smo klikali po prožilcu in iskali ključne trenutke za dobre fotografije. Med fotografiranjem smo si vzeli pavzo za sprostitev, klepet, izmenjavo mnenj ter vzeli vsak kaksen košček pice. Tako smo si nabrali novih idej ter nadaljevali s fotografiranjem. Delavnico smo zaključili okrog 3 ure popoldan. Z pozitivno energijo smo se odpravili proti domu, vsak za svoj računalnik pogledat kakšne umetnije so nastale tekom dne.
Text: Veronika Brvar
Foto: Klavdija Lekše

 30.05.2020
Fotografska delavnica portretna fotografija - poslikava obraza

V soboto 30.05.2020 je foto društvo Goga organizirala fotografsko delavnico na temo poslikava obraza. Fotografiranje se je izvajalo v studiu kot tudi zunaj v naravi. Fotografi smo se zbrali pred studiom ob 11. uri, da se dogovorimo kako bo potekala fotografska delavnica. Vizažistka Anna Bella je medtem urejala modela, naredila poslikavo in pripravila prvi model za fotografiranje. Ko je bil prvi model urejen se je zadeva začela. Ure in minute so hitro minevale v fotografski objektiv se je ujelo veliko motivov. Družba dveh prijetnih in čudovitih modelov sta nas fotografe tako popeljali v prelepo sobotno popoldne. Dekleti sta uživali in se totalno prepustili zabavi fotoshootinga. Nas fotografe pa totalno navdušila s svojo sproščenostjo. Da pa nebi samo delali smo si tudi privoščili pijačo in jedačo.... seveda trojanski krof in pa sok.
Druženje je bilo prijetno, vsi pa smo na koncu odšli zadovoljni domov.

Tekst: Franci Oven 7.02.2020
Priprava na razstavo Foto društva Goga Zagorje

V petek 7. 2.2020 se bo v avli KC DD Zagorje ob Savi odprla razstava FD Goga. Člani društva smo v sredo začeli s pripravo na razstavo. 13 članov je prispevalo po 3 fotografije. Iz foto okvirjev smo odstranili fotografije s prejšnje razstave, okvirje očistili, nove fotografije sortirali po tematiki in pričeli z uokvirjanjem.

Vljudno vabljeni na ogled razstave!

 25.01.2020
Foto delavnica v hotelu Nox

 6.07.2019
Bodypainting delavnica Ljubljansko barje

Na poletno soboto smo izkoristili sonce in vedno lepo naravo Ljubljanskega barja za modno in bodypainting delavnico fotografiranja. Vročina travnikov in kamnite struge ni ohromila 7 fotografov, še manj pa modelov. Nekatere punce so se prepustile čopičem, drzno stopile v ˝novo kožo˝ in v njej nadvse uživale. Muhe komarji, nepričakovano presahnjena voda, močno sonce so bili kmalu pozabljeni. S skupnimi močmi smo rešili vse nepričakovane zaplete. Tudi tokratno druženje je zaznamoval smeh, predvsem pa prepoteni obrazi fotografov. Vsi skupaj se veselimo številnih barvitih fotografij.

Besedilo: Jasna Omersel

 2.06.2019
Čemšeniška planina 2019 - modna in portretna delavnica

Foto društvo Goga je dne 2.06.2020 ponovno organizirala modno in portretno delavnico, ampak tokrat se je zadeva odvijala v naravi natančneje na Čemšeniški planini. Družba treh prijetnih, čudovitih in odštekanih modelov nas je fotografe totalno navdušila s svojo sproščenostjo. Ure so minevale in v fotografski objektiv se je ujelo veliko motivov in portretov. da pa nebi samo delali smo si tudi privoščili pijačo in jedačo.... seveda trojanski krof in pa sok.
Druženje je bilo prijetno, vsi pa smo zadovoljni odšli domov.

Besedilo: Franci Oven

 27.04.2019
Delavnica v KC DD Zagorje - fotografiranje modelov

Aprilsko vreme nas je prisililo, da smo kulise narave zamenjali za studio in gledališki oder, kar pa je tudi pokazalo svoje čare. V družbi šestih modelov, prijetnih punc, čudovitih žensk, in šestih fotografov so štiri urice portretnega fotografiranja hitro minile. Člani foto društva Goga se zahvaljujemo oblikovalki Marjeti Hribar, KUOLMI za prečudovit nakit iz premoga, ki je samo še dodal kanček glamuroznosti. Obljubljamo čudovite fotke, backstage pa za okus že danes....

Besedilo: Jasna Omersel
Foto: Jasna Omersel

 19.04.2019
Predavanje.... Tehnika fotografiranja izdelkov - predevatelj Milan Simčič

Goga gre naprej in vsako izobraževanje je za nekaj dobro, ker vsako znanje pride prav. Tako smo imeli v petek 19.04.2019 predavanje na temo tehnike fotografiranja izdelkov za spletne strani, spletne trgovine, socialna omrežja in itd. Izvedeli smo marsikaj o tehnikah osvetlitve in same postavitve izdelkov preden jih fotografiramo.

 23.03.2019
Delavnica - slikanje kapljic

Člani društva smo se v soboto 23.03.2019 dobili na fotografski delavnici, kjer smo se seznanili z studijsko opremo društva. Pogledali smo kako se postavijo studijske bliskavice, platno, pripravi sceno za fotografiranje in predvsem kako se nastavijo studijske bliskavice . Za pokušino pa smo se malo poigrali z fotografiranje kapljic v zraku.

FOTO DRUŠTVO GOGA ZAGORJE OB SAVI
Čolnišče 16, 1410 Zagorje ob savi
Copyright©2010-2023 Foto društvo Goga Zagorje / Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani Franci Oven
Nazaj na vsebino