Dogajanja v KC DD - Foto društvo GOGA Zagorje

Pojdi na vsebino
DOGAJANJE V KC DD ZAGORJE
60. let Kulturnega centra Delavski dom Zagorje
22. maja 1960 je bila svečana nedelja. Po skoraj desetih letih  snovanja in dela je bil zgrajen mogočen dom kulture, Delavski dom  Zagorje. V gaju so peli in igrali združeni pevski zbori in godbe iz  Zasavja, okrog te imenitne zgradbe, dišeče še po novem, se je zbralo več  tisoč ljudi. Takratni predsednik Ljudske skupščine Slovenije Miha  Marinko, ki je v Zagorju preživel otroštvo, je v svečanem nagovoru  povedal, da merilo življenjskega standarda ne sme več biti »samo višina  plače, ki naj zagotovi hrano, obleko, stanovanje in kak liter vina več,  marveč da so ob kolesu in motorju potrebne dobre ceste, da modernizacija  gospodinjstev terja tudi več elektrike, da je kopica problemov, kakor  pravimo družbenega standarda, ki so bistvenega pomena za to, kakšna bo  udobnost našega bivanja v strnjenih naseljih«.

 
Slikarska razstava Cvetje in zmajeva kri

 13.02.2020
Gledališka predstava Realisti
Kabaret za pet igralcev, pijanca in občinstvo, SNG Nova Gorica

Svet je šel po gobe, mi pa v najbližji nakupovalni center. Resničnostni  šovi so naenkrat bolj resnični od novic. Tretji svet mučita ekologija  in ekonomija, nas pa, koliko zdrži baterija. Treniramo pohlevnost.  Hodimo v službe, ki jih ni. Samo še smrt in krediti so za nedoločen čas.  Kam naj se normalen človek zateče drugam kot v teater? Odgovorni pravijo, da je kostumov, vicev in pijače še za eno rundo. Nasmejmo se, preden bo prepozno.

Tekst: Spletna stran
Foto: Bruno Urbanija

 27.01.2020
Koncert Prifarci v DD Zagorje ob Savi

Prifarci smo že kar dolgo na svetu in dolgo na odrih. Leto 2018 je bilo za nas jubilejno, saj smo slavili 30 let obstoja  skupine. Začeli smo kot spremljevalna tamburaška skupina za domače  folkloriste in po petih letih delovanja izdali svoj prvi plošček. Od  takrat smo jih izdali že 32! Pa tudi nagrad se je – poleg 4 zmag na  festivalu narečnih popevk v Mariboru – že nekaj nabralo; recimo Zlati  petelin za najboljšo etno album,  zmaga na festivalu Etno Kostel in zelo  svetleča in bleščeča zmaga na festivalu Slovenska popevka 2009 s  pesmijo Tisti nekdo. Po 29 letih obstoja smo se  prvič preizkušali v  Portorožu na festivalu melodij Morja in sonca in s pesmijo “Že nona mi  je rekla, Tako kot je prav,” poželi številne simpatije in sprejeli tudi odločitev, da s tekmovalnostjo na festivalih še kar ne bomo odnehali.

Tekst: Spletna stran
Foto: Bruno Urbanija

 5.12.2019
MIKLAVŽEV KONCERT – SLOVENSKI OKTET

Slovenski oktet je prvič zapel leta 1951 v Slovenski  filharmoniji in vse od tedaj velja za najbolj reprezentativen slovenski  moški vokalni komorni ansambel. Osnovno poslanstvo okteta je ohranjanje  in plemenitenje slovenske vokalne glasbe.
Repertoar okteta je izjemno širok in raznolik, saj ga oblikujejo  skladbe od renesanse do ljudskih pesmi vseh narodov, od klasicizma in  romantike do skladb sodobnikov mnogo jih je bilo napisanih ali  prirejenih prav zanj. Posebno skrb seveda namenja slovenski pesmi, tako  ljudski kot umetni, ki jo vedno znova s posebnim žarom predstavlja na  domačih koncertnih odrih, z veseljem pa jo ponese med rojake in  ljubitelje petja po svetu. V šestih desetletjih delovanja se je oktet  predstavil na domala vseh pomembnejših domačih in mednarodnih koncertnih  odrih. Oktet sestavljajo Andrej Oder, Rok Ferenčak - 1. tenor, David Jagodic, Janez Triler - 2. tenor, Jože Vidic, Darko Vidic - bariton, Janko Volčanšek, Matej Voje - bas, Umetniški vodja: JOŽE VIDIC

Tekst: Spletna stran
Foto: Mitja Derenda

 25.11.2019
Koncert Helene Blagne

Koncerti.... ja spet je eden za mano... totalno drugačen od vseh  prejšnjih. Spet sem mislil... par fotk in arivederči, pa mi na koncu kar  ni bilo za odit domov, čeprav sem totalno skregan s tako muziko.
Včeraj je imela v Zagorju koncert naša "il Diva" Helena Blagnetova. Po  radiu mi nekot ni, na TV še tolk manj... no ja... v živo, je pa mal  drugač. Konc koncu pa res nobena muzka ni slaba... sam poslušat jo je  treba znat.
Ko se je sprehajala po njenih tonskih zmožnostih gor in  dol, je bilo kar kaj slišat. Njeni "šlagerji" so pritegnili poslušalce,  da so  ji celo pomagali peti, no ja, meni je bil zelo všeč tudi njen  znameniti dekolte in ko se je povsem sprostila na odru je razdajala svoj  stas in glas med občinstvo zelo suvereno. Glede na to, da je znana kot  zelo muhasta, sem se ji s fotoaparatom zelo počasi bližal, na koncu sem  pristal na levem (zakaj že?.... ma jasno, njen famozni levi profil...)  sedežu v prvi vrsti in jo fotkal "bolj od blizu". Pa ni mela nič  proti...  In ja, res je diva... ves njen performans je narejen v tej  smeri in po vseh njenih estradnih letih moram priznati (čeprav ne rad,  da obvlada).
Ostal sem do konca in nisem bil nezadovoljen... to pa tut neki pove...

Tekst: Uroš Ritonja
Foto: Mitja Derenda, Uroš Ritonja

 19.11.2019
Razstava kulturnega društva  likovne skupine ˝DOM˝

 17.11.2019
Valvasorjevi večeri 2019 - koncert PROSAVUS

Mešani pevski zbor Prosavus je bil ustanovljen konec avgusta 2017.  Je eden mlajših a vendar zavzetih in že prepoznanih pevskih sestavov v  Zasavju. Sestavlja ga preko 30 pevcev iz Zagorja, Trbovelj in Hrastnika  ter širše. Vodi ga Aljaž Bastič.
Čeprav je Mešani pevski zbor Prosavus iz Zasavja imel prvo vajo šele  ob koncu avgusta 2017, korenine zbora segajo daleč nazaj, saj nadaljuje  tradicijo različnih pevskih zasedb, ki so skozi desetletja delovale v  Zasavju. Zbor združuje pevke in pevce različnih starosti in predstavlja  uspešno združitev izkušenih zborovskih pevcev s pevci mlajše generacije,  ki prvič vstopajo v svet odraslega zborovskega petja.

Vir: Prosavus
Foto: Franci Oven

 18.10.2019
DOBRODELNI KONCERT – DRUŠTVO SEVER in RDEČI KRIŽ ZAGORJE

Foto: Bronislav Urbanija

 18.10.2019
Gladeliška predstava TAKO TI JE MALA - Tanja Ribič

Prvi slovenski ženski stand up muzikal v katerem boste izvedeli vse o  drznih Zasavkah, samovšečnih Balkancih, neuspešnih ljubimcih in o Tanji  Ribič. Do solz se boste nasmejali njenim imitacijam in iskreni izpovedi,  kako je biti poročen z Bosancem in ob tem ostati resen.

Tekst: KC DD Zagorje ob Savi
Foto: Franci Oven


 14.10.2019
Koncert skupine Mi2

Glasbena skupina Mi2 v nasprotju s prepričanjem večine šteje pet članov,  od katerih so štirje rodom iz majhnega podeželskega kraja Rogatca,  vzniklega na stičišču Haloz in Kozjanskega, eden pa iz bližnjega Šmarja  pri Jelšah. Danes razpeti na transverzali od Ljubljane do Maribora se na  svojih rednih in ustvarjalnih vajah dobivajo v Šmarju oz. v gorci pri  Podčetrtku, v kateri imajo svoje svetišče in kjer je nastalo večino  materiala iz osmih samostojnih albumov, ki so jih objavili v svoji  dosedanji karieri.
Tokrat so se predstavili v KC DD Zagorju ob Savi in na noge postavili celotno dvorano z vrsto svojih uspešnic.

Tekst: Franci Oven
Foto: Uroš Ritonja, Bronislav Urbanija

 13.09.2019
Vokalna skupina IRIS

V petek, 13. 9. 2019, je v kapeli Medijskega gradu v okviru Valvasorjevih večerov nastopila Vokalna skupina Iris pod vodstvom zborovodje Blaža Rojka. Vokalna skupina se je predstavila s programom, ki je obsegal tako priredbe znanih ljudskih pesmi v modernih preoblekah pa tudi umetne pesmi priznanih slovenskih in tujih skladateljev. Iriske bodo sicer konec leta praznovale 20-letnico delovanja.

Tekst: Erika Jenko. prof.
Foto: Bronislav Urbanija

 15.10.2019
Razstava likovnih del IRENE PERNAT

V torek 15.10.219, je bila otvoritev likovnih del Irene Pernat.

Foto:  Franci Oven

 8.06.2019
Razstava likovnih del RINA STUŠNIK in URŠKA SUŠNIK

V torek 15.10.219, je bila otvoritev likovnih del Rine Stušnik in Urške Stušnik.

Foto:  Franci Oven

 9.03.2019
Koncert Marka Škugorja

Rodil se je leta 1989 v Šibeniku in kljub svoji mladosti je njegova kariera v porastu in niza številne uspehe in nagrade. Pevsko pot je začel s klapami Maslina in Kampel. Leta 2013 se je udeležil Evrosonga in nastopil kot solist in prvi tenor. To je bila njegova odskočna deska za samostojno glasbeno pot, s katerim nam pričara dalmatinsko vzdušje s prizvoki opernega petja.

Tekst: Franci Oven
Foto: Bronislav Urbanija

26.04.2019
Gledeliška predstava Nune v akciji
Nune v akciji! je domiselna zgodba o petih redovnicah, ki se  znajdejo v denarnih težavah in so prisiljene pripraviti dobrodelni SHOW,  v katerem pa hoče biti vsaka od njih prva zvezda. V nizu nenavadnih  situacij se redovnice pokažejo v povsem drugačni luči, kot smo jih  vajeni. V soju reflektorjev ob petju, plesu in smehu vsaka posebej in  vse skupaj zažarijo na čisto samosvoj način.

Igrajo: Gojmir Lešnjak – Gojc, Simona Vodopivec Franko, Alenka Godec, Marjan  Bunič in Lea Bartha Pesek. Kot glasbeni vodja in instrumentalist pri  predstavi sodeluje Miran Juvan.

 25.04.2019
27. april dan boja proti okupatorju
Občina Zagorje ob Savi v sodelovanju z Združenjem borcev za vrednote NOB Zagorje ob Savi so v ta namen priredili prireditev v počastitev praznika 27. april boj proti okupatorju. Slavnostni govornik je Matjaž Han, poslanec DZ RS.
Nastopili so: ZAGORSKI OKTET, MOŠKI PEVSKI ZBOR LOŠKI GLAS, MEŠANI PEVSKI ZBOR LADKO KOROŠEC, ŽENSKA VOKALNA SKUPINA IRIS, MEŠANI PEVSKI ZBOR IZPOD SVETE GORE - SKUPAJ POD VODSTVOM KLEMNA BENKA IN PIHALNI ORKESTER SVEA ZAGORJE POD VODSTVOM PETRA KUDRA

 23.04.2019
Slikarska razstava ŽIVA AGREŽ - Čar Provanse

Tokratna slikarska razstava predstavlja dela slikarke Žive Agrež na temo ČAR PROVANSE. Živa Agrež je po svoji diplomi iz primerjalne književnosti in umetnostne zgodovine svoj čas delala kot novinarka, zadnjih nekaj let pa se intenzivno in predano posveča slikarstu. Večina razstavljenih slik je iz njenega sedmega cikla ustvarjanja,  ki so nastajala med letoma 2016 in 2018.

Tekst: Franci Oven
Foto: Uroš Ritonja, Franci Oven

 31.03.2019
100. Letnica čebelarskega društva Zagorje

Čebelarsko društvo Zagorje letos praznuje 100. letnico obstoja svojega društva, v ta namen so priredili posebno proslavo ob tem jubilejnem prazniku. Na slavnosti so dali svj pečat tudi številni pomembni in dragi gostje, kot so ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano doktorici Aleksandri Pivec, županu Zagorja ob Savi Matjažu Švaganu, predsedniku Čebelarske zveze Slovenije Boštjanu Noču, prijateljem iz sosednjih čebelarskih društev Litija, Moravče, Lukovica, Hrastnik, Laško in Trbovlje, pobratena društva iz čebelarskih društev Šmihel na avstrijskem Koroškem, Ravne na Koroškem in iz Čebelarskega društva Peter Močnik Maribor. Vsekakor je bila pa posebna dobrodošlica predstavnikom Čebelarskega društva Trst in Čebelarskega združenja Požarevac iz Srbije.

Tekst: Franci Oven
Foto: Uroš Ritonja in Franci Oven

 14.03.2019
Županova miška  - Po A. T. Linhartu priredil Jože Krajnc

Častiti Anton Tomaž Linhart je prvo komedijo v slovenskem jeziku in prvo slovensko dramsko besedilo Županova Micka napisal leta 1789. Primerjave izvirnih likov z osebami iz sedanjosti se ponujajo same po sebi, kajti časi se v marsičem niso spremenili. Kar so bili nekoč kleni podeželski ljudje z županom Jakom na čelu, so v naši priredbi župan in vinogradnik manjše slovenske občine, njegova rahlo naivna a še pravi čas ozaveščena hčerka Miška, mlad in uspešen kmet Anže z dodatkom županu zvestih občinskih svetnikov in predstavnic različnih lokalnih  društev. V medsebojnih odnosih se pokaže, kako v nekaterih segmentih deluje lokalna oblast. Kako se z njo okoristiti pa kažeta mestna podjetnika in tajkuna, ki pot do uresničitve svojih interesov iščeta preko  Miške in očeta župana. Razplet pokaže, katera pamet in kateri značaj zmaga. Skupaj s predanimi izlaškimi gledališčniki upam, da bo ta prenovljena odrska klasika navdušila ravno tako kot njen original.
IGRAJO: Ivo Klančišar, Milan Bedrač, Marjana Mlinarič Pikelj, Andrej Dolšina, Vanja Urbanija, Benjamin Prek, Bogdan Pirnat, Mojca Vetršek, Magda Kovač, Irena Polc, Milan Aničin, Majda Drnovšek, Jože Pikelj

Tekst: Jože Krajnc
Foto: Janez Herman

FOTO DRUŠTVO GOGA ZAGORJE OB SAVI
Čolnišče 16, 1410 Zagorje ob savi
Copyright©2010-2023 Foto društvo Goga Zagorje / Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani Franci Oven
Nazaj na vsebino