Razstave FD GOGA - Foto društvo GOGA Zagorje

Pojdi na vsebino
Razstave

5.11.2019
PREGLEDNA RAZSTAVA FD GOGA

V novembru smo pripravili pregledno razstavo Foto društva Goga. Tokrat razstavlja nekaj novih avtorjev, ki so popestrili fotografsko sceno. Tema razstave je prepuščena izboru avtorjev, ki so predstavili različne teme in pristope, od odra do eksterierja z zanimivim pristopom obdelave slik. Prvič so razstavljene tudi slike posnete s telefonom in kot take postavljene na panoje z odlično resolucijo in barvami. Razstava je na ogled v avli kulturnega centra Delavski dom Zagorje od 5.11.2019 do 19.11.2019.

 01.06.2019           
Potopisna razstava fotografij INDIJA na URI Soča Ljubljana

   

 29.05.2019           
Pregledna fotografska razstava FD GOGA na URI Soča Maribor
Bistvo fotokluba ni, da je sam sebi namen, temveč radi svoje stvari  pokažemo tudi navzven. Če že nekaj delamo in smo prepričani, da to  delamo dobro, je prav da tudi pokažemo širši publiki. Tako smo se  uspešno dogovorili z gospo Evaldo Bizjak, ki je mimogrede naša  sokrajanka a že vrsto let živi in dela v Mariboru. Omogočila nam je  postavitev naše pregledne razstave (ki jo vsako leto januarja postavimo v  DD Zagorje), v Centru za poklicno rehabilitacijo v Mariboru. Razstava  bo postavljena celo poletje. Smo pa veseli na obeh straneh, kajti to ni  naše zadnje sodelovanje.

  19.04.2019
Slikarska razstava Bojana Čokla

Bojan Čokl je od leta 1972 član Slikarske kolonije Izlake - Zagorje. Udeležil in sodeloval je na mnogih skupinskih razstavah po Mariborju, Zagorju ob Savi, Trbovljah in Beogradu. Imel je pa tudi nekaj samostojnih razstav v Zagorju ob Savi, Izlakah in Gorišnici. Prejel je tudi najvišje priznanje Občine Zagorje ob Savi in Grumovo plaketo za dosežene uspehe na kulturno umetniškem področju leta 2005. Od leta 1976 živi in ustvarja v Zagorju ob Savi.


  8.04.2019
Potopisna razstava fotografij INDIJA

Foto društvo Goga tokrat razstavlja v prostorih podjetja EVJ Elektroprom d.o.o. iz Kisovca. Tematika razstave je tokrat INDIJA, avtor slik pa je član FD Goga Uroš Ritonja iz Trbovelj.  Razstava bo na ogled do 30.04.2019 v galeriji podjetja. Prijazno vabljeni.  15.03.2019
                           Razstava Lili Hribovšek iz Zagorja in Nine Naliny Meglič iz Škofje Loke

O  njunem delu je nekaj uvodoma povedal zagorski slikar Milan Razboršek,  posebej strokovno pa se je v njuno delo poglobila dipl. um. zgod. Dona  Pratnekar.
Obe slikarki imata nekaj skupnega, ne izpovedujeta  materialnega sveta, ki ga lahko vidimo in otipamo, pač pa vstopata v  nevidne svetove, obiskujeta energetske prostore, duhovne krajine in  neskončna prostranstva kozmosa v nežnih in toplih barvah pomladi.  Dogodek je popestrila glasbena šola Zagorje z dvemi glasbenimi deli.
Razstava se dogaja v času, ko pomlad ne ve ali bi prišla ali ne, njune barve pa premoščajo to vrzel.

Tekst in foto: Joža Flisek

  19.02.2019
GOGA SE PREDSTAVI 2019

Čeravno letošnja razstava ni povsem v maniri prejšnjih, je utrip  razstavljenih fotografij prav prijeten. Gledalčevo oko najde zanimivo  vsebinsko in kompozicijsko motiviko, ki se razteza od pokrajine iz tal  in višav, preko portretov pa vse do makro fotografije. Razstavljenim  fotografijam daje dinamiko preplet črno belih in predvsem barvnih  fotografij. Letos razstavljajo Bojan Šibila, Bronislav Urbanija, Edi Hribšek, Franci Oven, Irena Šink, Joža Flisek, Smiljan Keršnik, Vukašin Šobot, Tina M. Šobot, Bernarda Korbar, Matej Pušnik in Mitja Derenda. Fotografije si je mogoče pogledati do konca februarja.

     

Tekst in foto: Vukašin Šobot

 16.02.2019
26. Mednarodna likovna kolonija - razstava <<IZAK>> Lipovci 2018

O koloniji,  udeležencih in njihovih delih je spregovoril zagorski slikar in vodja Galerije Medija, Milan Razboršek. Poudaril je pomen mednarodne likovne kolonije, ki je povezovalna nit med Lipovčarji, Beltinčarji, Prekmurci in Slovenci. Vseh 25 let svojega obstoja je delovala združevalno ter povezovala ljudi, ki živijo za vse oblike umetnostiin se izražajo skozi sliko, glasbo, kiparjenje, risanje, inštalacije, fotografijo, pisanjem itd.
V 26. likovni koloniji so sodelovali: Luisa Polanco Arana iz Mehike je ustvarila delo z naslovom Dober dan Lipovci v bogatih brvah njene rodne Mehike. Poljski slikar Tomasz Awdziejczyk je avtor abstraktne  podobe šopka travniških rož. Joanna Banek prihaja iz Poljske. Ustvarila je dve deli z naslovom kristaloskopija, v slogu geometrijske abstrakcije z motivoma kristalnih kroglic in piramidnih zvezdastih kristalov. Beti Bricelj, Slovenija, konstruira čisto geometrijsko abstrakcijo, ki prehaja v konkretno umetnost brez  kakršnihkoli predmetnih  aluzij. Kiparka Milojka Drobne, Slovenija, se že nekaj časa ukvarja s problematiko taktilne funkcije kipa. Slikarko iz Turčije,  Feyzan Alasya je navdihnila podoba Vučje jame. Kipar Robert Jurak, Slovenija, je ustvaril kiparsko instalacijo z naslovom Drevesni totemi. Delo slovenskega akad. slikarja Jošta Snoja predstavlja Lipa v Lipovcih. Mitja Stanek, Slovenija je konstruiral novo kodo QR Anatomi. Kiparka Urška Toman, Slovenija, je avtorica lesene skulpture. Turškega slikarja Rusena Esrefa Yilmaza je pritegnila krajina panonske ravnice iz ptičje perspektive.
Vmesni program je kot že neštetokrat doslej požlahtnila Glasbena šola Zagorje ob Savi.

Tekst in foto: Joža Flisek

FOTO DRUŠTVO GOGA ZAGORJE OB SAVI
Prostori foto društva Goga (Studio)
Cesta 9. avgusta 1, 1410 Zagorje ob savi
Copyright©2010-2019 Foto društvo Goga Zagorje / Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani Franci Oven
Nazaj na vsebino