Dogodki - Foto društvo GOGA Zagorje

Pojdi na vsebino

DOGODKI


6. Medgeneracijski festival ˝Srečen za živet˝

MEDGENERACIJSKO SREČANJE se je zgodilo sinoči v Zagorju. Sicer velika in hladna avla Delavskega doma je bila premajhna za ta dogodek a vsa svetla od toplih barv. Kljub mladosti in starosti smo občutili to veliko povezanost v brezčasnosti bivanja, ki jo sicer zelo redko občutimo. Včeraj smo se marinirali v njej.

Shooting v vašhavi

"A bi pofotku ene jezne pobe u vašhav..." me je pobaral Nejčev prijatelj Dejan. V meni se je oglasil najprej apriorni NE. Hudiča, saj še nikoli nisem kaj takega počel. To preprosto ni moj slog fotkanja. Jaz delam v naravi, v puščavi in jasno najraje, v Indiji. Zunaj. Življenje. Ne pa znotraj temačne vašhave, pet izmenjajočih obrazov, pa skupne fotke, pa z inštrumenti... uf, ne bo šlo. to sem mu skoraj tudi odgovoril, ampak klikerji so se končno začeli vrteti v pravo smer...
"Ok, bom..." je jezik prehitel pamet. V klubu sem si sposodil studijske fleše in se z njimi in ostalo fotografsko tehnikalijo pojavil v zapuščeni rudniški vašhavi. Več kot tri ure smo ga biksali pod lučjo, pod fleši, ali pa tudi brez. In tule je del nastalih fotk...
Moje mnenje... za prvič je kar OK...
Uroš Ritonja

Pustno rajanje.....2019

Pust že od nekdaj pomeni slovo od zime. Včasih je obisk šem ali mask prinašal srečo in kmetom dal dobro letino. Da pa bi res tako bilo, so ljudje verovali, da je šeme zato treba obdarovati.
Kot vsako leto se je tudi letos veliko dogajalo okoli pusta in pustnega rajanja v Zagorju in drugih krajih po Sloveniji. Člani Foto društva Goga so vzeli v roke svoje aparate in to ovekovečili, ter nam nekaj malih utrinkov tudi pokazali.

OBČNI ZBOR 2019 - Menjava predsedstva v FD Goga 16. 2. 2019

Ob razstavi Goge 18. oktobra 2018 Zasavje skozi fotografski objektiv  sem izrazila svoje videnje: "Zagorje v fotografski društveni dejavnosti še nima zgodovine, sedanje FD Goga tako orje ledino in to v času, ko je fotografija že splošno dostopen medij za široke množice, namenjena zamrznitvi trenutka in služi kot podatek nekega stanja nekomu, da ga bo nekoč dokazoval s fotko. V Gogi pa razvijamo še druge vidike ob pogledu na fotografijo: sporočilnost, barvno harmonijo, neskončnost linij, strukturo, tudi črno belo izvedbo, lepoto lepega in ne nazadnje tudi lepoto grdega. Iz fotografij se zrcali tudi intima posameznega avtorja. Lahko začutiš, da je nekdo samotar, da nekdo dobro prenaša hrup in zabave, da nekoga kličejo ostanki minljivosti, pa širne pokrajine ali ljudje in navade ter obredi. Bolj se moramo zavedati, kako smo bogati, ravno zaradi te raznolikosti." Od takrat je poteklo nekaj mesecev. Dne 16. 2. 2019 pa smo doživeli čas menjave osemletnega predsednikovanja društvu Tine M. Šobot in opravljanja tajniških dolžnosti Vukašina Šobot, ki sta zaorala v to ledino.
Novi predsednik je Mitja Derenda, tajnik društva pa Franci Oven. V Poročilu predsednice Tine za obdobje 2015-2018 je z vso žensko občutljivostjo povedala, kaj si je ob vodenju društva želela in v tem obdobju tudi doživljala spoznanja, ki jih verjetno ne bi nikoli, če ne bi bila na tem mestu. Do kraja je verjela, da se da z dobro ekipo narediti marsikaj in da je vesela, da bo Goga delovala še naprej. Ob predajanju tudi velikih količin papirologije je bilo ozračje menjave malo otožno, kot da si nismo še vsega povedali, kar bi morali. Vendar čas je občutljiva in natančna pretočna precejevalnica, verjamemo, da bo prečistila vse nanešeno, kar bi Tini in Vukotu po zasluženem počitku odprlo ponovno pot v društvo. Dobrodošla. Predstavljeni plan FD Goga za leto 2019 dopušča izčiščeno osebno ljubiteljsko podobo posameznika, do kam je prišel v svojem ljubiteljstvu, katero področje ga zanima in v kateri smeri še želi raziskovati, kar bi utegnilo prinesti v društvo živahnejšo komunikacijo med člani. Vse to bo podprto tudi z mnogimi predavanji in delavnicami. Tako naj bi razstave še bolj poudarile posameznikovo ljubiteljsko raziskovalno pot.

   
Torej, FD Goga gre naprej!

NAJ ŠPORTNA FOTOGRAFIJA OBČINE ZAGORJE 2018

V petek, 31.8.2018 je bila podeljena nagrada za Najboljšo športno  fotografijo, ki jo je prejel Bronislav Urbanija. Nagrado v vrednosti 100  evrov mu je izročila direktorica Zavoda za šport Zagorje, Samantha Tina  Lovše. Med več kot stotimi prispelimi fotografijami je žirija izbrala  prav portret tekača, ki je po njihovem mnenju izpolnjevala vse pogoje za  naziv najboljše fotografije.


GOGA SE PREDSTAVI Z MINIATURAMI

Na predvečer kulturnega praznika, se je Goga spet predstavila. Tokrat z  miniaturami, ob  zvokih Godalnega orkestra Glasbene šole Zagorje ob  Savi, s solistom Luko Lavrinom. Razstava bo  na ogled do 5. marca 2018,  v avli KC Delavski dom  Zagorje ob Savi. Prijazno vabljeni.

FOTO DRUŠTVO GOGA ZAGORJE OB SAVI
Prostori foto društva Goga (Studio)
Cesta 9. avgusta 1, 1410 Zagorje ob savi
Copyright©2010-2019 Foto društvo Goga Zagorje / Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani Franci Oven
Nazaj na vsebino