Dogajanja v KC DD - Foto društvo GOGA Zagorje

Pojdi na vsebino
  19.11.2019  
Razstava kulturnega društva  likovne skupine ˝DOM˝


  17.11.2019
Valvasorjevi večeri 2019 - koncert PROSAVUS

Mešani pevski zbor Prosavus je bil ustanovljen konec avgusta 2017.  Je eden mlajših a vendar zavzetih in že prepoznanih pevskih sestavov v  Zasavju. Sestavlja ga preko 30 pevcev iz Zagorja, Trbovelj in Hrastnika  ter širše. Vodi ga Aljaž Bastič.
Čeprav je Mešani pevski zbor Prosavus iz Zasavja imel prvo vajo šele  ob koncu avgusta 2017, korenine zbora segajo daleč nazaj, saj nadaljuje  tradicijo različnih pevskih zasedb, ki so skozi desetletja delovale v  Zasavju. Zbor združuje pevke in pevce različnih starosti in predstavlja  uspešno združitev izkušenih zborovskih pevcev s pevci mlajše generacije,  ki prvič vstopajo v svet odraslega zborovskega petja.

Vir: Prosavus
Foto: Franci Oven

  18.10.2019
DOBRODELNI KONCERT – DRUŠTVO SEVER in RDEČI KRIŽ ZAGORJE

Foto: Bronislav Urbanija

18.10.2019
TAKO TI JE MALA
Prvi slovenski ženski stand up muzikal v katerem boste izvedeli vse o  drznih Zasavkah, samovšečnih Balkancih, neuspešnih ljubimcih in o Tanji  Ribič. Do solz se boste nasmejali njenim imitacijam in iskreni izpovedi,  kako je biti poročen z Bosancem in ob tem ostati resen.

Tekst: KC DD Zagorje ob Savi
Foto: Franci Oven

 14.10.2019
Koncert skupine Mi2

Glasbena skupina Mi2 v nasprotju s prepričanjem večine šteje pet članov,  od katerih so štirje rodom iz majhnega podeželskega kraja Rogatca,  vzniklega na stičišču Haloz in Kozjanskega, eden pa iz bližnjega Šmarja  pri Jelšah. Danes razpeti na transverzali od Ljubljane do Maribora se na  svojih rednih in ustvarjalnih vajah dobivajo v Šmarju oz. v gorci pri  Podčetrtku, v kateri imajo svoje svetišče in kjer je nastalo večino  materiala iz osmih samostojnih albumov, ki so jih objavili v svoji  dosedanji karieri.
Tokrat so se predstavili v KC DD Zagorju ob Savi in na noge postavili celotno dvorano z vrsto svojih uspešnic.

Tekst: Franci Oven
Foto: Uroš Ritonja, Bronislav Urbanija
 13.9.2019
Vokalna skupina IRIS

V petek, 13. 9. 2019, je v kapeli Medijskega gradu v okviru Valvasorjevih večerov nastopila Vokalna skupina Iris pod vodstvom zborovodje Blaža Rojka. Vokalna skupina se je predstavila s programom, ki je obsegal tako priredbe znanih ljudskih pesmi v modernih preoblekah pa tudi umetne pesmi priznanih slovenskih in tujih skladateljev. Iriske bodo sicer konec leta praznovale 20-letnico delovanja.
 
Tekst: Erika Jenko. prof.
Foto: Bronislav Urbanija
15.10.2019
Razstava likovnih del IRENE PERNAT

V torek 15.10.219, je bila otvoritev likovnih del Irene Pernat.


Foto:  Franci Oven
   9.03.2019                                                                         
Koncert Marka Škugorja

Rodil se je leta 1989 v Šibeniku in kljub svoji mladosti je njegova kariera v porastu in niza številne uspehe in nagrade. Pevsko pot je začel s klapami Maslina in Kampel. Leta 2013 se je udeležil Evrosonga in nastopil kot solist in prvi tenor. To je bila njegova odskočna deska za samostojno glasbeno pot, s katerim nam pričara dalmatinsko vzdušje s prizvoki opernega petja.

Tekst: Franci Oven
Foto: Bronislav Urbanija
 8.06.2019         
Razstava likovnih del RINA STUŠNIK in URŠKA SUŠNIK

Foto: Franci Oven


  26.04.2019
Nune v akciji
Nune v akciji! je domiselna zgodba o petih redovnicah, ki se  znajdejo v denarnih težavah in so prisiljene pripraviti dobrodelni SHOW,  v katerem pa hoče biti vsaka od njih prva zvezda. V nizu nenavadnih  situacij se redovnice pokažejo v povsem drugačni luči, kot smo jih  vajeni. V soju reflektorjev ob petju, plesu in smehu vsaka posebej in  vse skupaj zažarijo na čisto samosvoj način.

Igrajo: Gojmir Lešnjak – Gojc, Simona Vodopivec Franko, Alenka Godec, Marjan  Bunič in Lea Bartha Pesek. Kot glasbeni vodja in instrumentalist pri  predstavi sodeluje Miran Juvan.
 23.04.2019   
Slikarska razstava ŽIVA AGREŽ - Čar Provanse

Tokratna slikarska razstava predstavlja dela slikarke Žive Agrež na temo ČAR PROVANSE. Živa Agrež je po svoji diplomi iz primerjalne književnosti in umetnostne zgodovine svoj čas delala kot novinarka, zadnjih nekaj let pa se intenzivno in predano posveča slikarstu. Večina razstavljenih slik je iz njenega sedmega cikla ustvarjanja,  ki so nastajala med letoma 2016 in 2018.

Tekst: Franci Oven
Foto: Uroš Ritonja, Franci Oven
 25.04.2019   
27. april dan boja proti okupatorju
Občina Zagorje ob Savi v sodelovanju z Združenjem borcev za vrednote NOB Zagorje ob Savi so v ta namen priredili prireditev v počastitev praznika 27. april boj proti okupatorju. Slavnostni govornik je Matjaž Han, poslanec DZ RS.
 
Nastopili so: ZAGORSKI OKTET, MOŠKI PEVSKI ZBOR LOŠKI GLAS, MEŠANI PEVSKI ZBOR LADKO KOROŠEC, ŽENSKA VOKALNA SKUPINA IRIS, MEŠANI PEVSKI ZBOR IZPOD SVETE GORE - SKUPAJ POD VODSTVOM KLEMNA BENKA IN PIHALNI ORKESTER SVEA ZAGORJE POD VODSTVOM PETRA KUDRA
31.03.2019    
100. Letnica čebelarskega društva Zagorje

Čebelarsko društvo Zagorje letos praznuje 100. letnico obstoja svojega društva, v ta namen so priredili posebno proslavo ob tem jubilejnem prazniku. Na slavnosti so dali svj pečat tudi številni pomembni in dragi gostje, kot so ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano doktorici Aleksandri Pivec, županu Zagorja ob Savi Matjažu Švaganu, predsedniku Čebelarske zveze Slovenije Boštjanu Noču, prijateljem iz sosednjih čebelarskih društev Litija, Moravče, Lukovica, Hrastnik, Laško in Trbovlje, pobratena društva iz čebelarskih društev Šmihel na avstrijskem Koroškem, Ravne na Koroškem in iz Čebelarskega društva Peter Močnik Maribor. Vsekakor je bila pa posebna dobrodošlica predstavnikom Čebelarskega društva Trst in Čebelarskega združenja Požarevac iz Srbije.

Tekst: Franci Oven
Foto: Uroš Ritonja in Franci Oven
 14.03.2019         
Županova miška  - Po A. T. Linhartu priredil Jože Krajnc

Častiti Anton Tomaž Linhart je prvo komedijo v slovenskem jeziku in prvo slovensko dramsko besedilo Županova Micka napisal leta 1789. Primerjave izvirnih likov z osebami iz sedanjosti se ponujajo same po sebi, kajti časi se v marsičem niso spremenili. Kar so bili nekoč kleni podeželski ljudje z županom Jakom na čelu, so v naši priredbi župan in vinogradnik manjše slovenske občine, njegova rahlo naivna a še pravi čas ozaveščena hčerka Miška, mlad in uspešen kmet Anže z dodatkom županu zvestih občinskih svetnikov in predstavnic različnih lokalnih  društev. V medsebojnih odnosih se pokaže, kako v nekaterih segmentih deluje lokalna oblast. Kako se z njo okoristiti pa kažeta mestna podjetnika in tajkuna, ki pot do uresničitve svojih interesov iščeta preko  Miške in očeta župana. Razplet pokaže, katera pamet in kateri značaj zmaga. Skupaj s predanimi izlaškimi gledališčniki upam, da bo ta prenovljena odrska klasika navdušila ravno tako kot njen original.
IGRAJO: Ivo Klančišar, Milan Bedrač, Marjana Mlinarič Pikelj, Andrej Dolšina, Vanja Urbanija, Benjamin Prek, Bogdan Pirnat, Mojca Vetršek, Magda Kovač, Irena Polc, Milan Aničin, Majda Drnovšek, Jože Pikelj

Tekst: Jože Krajnc
Foto: Janez Herman
FOTO DRUŠTVO GOGA ZAGORJE OB SAVI
Prostori foto društva Goga (Studio)
Cesta 9. avgusta 1, 1410 Zagorje ob savi
Copyright©2010-2019 Foto društvo Goga Zagorje / Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani Franci Oven
Nazaj na vsebino