Dogajanja v KC DD - Foto društvo GOGA Zagorje

Pojdi na vsebino
6.09.2019  
MATIC KOS slikarska razstava v galeriji Medija

Doc. dr. Matic Kos je rojen leta 1980 v Trbovljah. Leta 2002 se je  odločil za študij slikarstva na Šoli za risanje in slikanje. Tam je leta  2007 uspešno diplomiral pri slikarju mag. Darku Slavcu in filozofu dr.  Ernestu Ženku. Po diplomi je na šoli nadaljeval s podiplomskim  študijem, ki ga je vodila multimedijska umetnica mag. Huiqin Wang,  teoretski del pa je leta 2015 opravil pri mag. Mladenu Jernejecu. Od leta 2002 aktivno potuje in spremlja predmoderna, moderna, postmoderna in sodobna umetniška dela.  Na  prej omenjeni šoli zdaj že enajst let deluje kot andragog. Dejaven je  pri predmetih Likovna teorija, Izbrana poglavja iz …, Umetnostna  zgodovina, Moderna umetnost ter pri ateljejskem delu. Z letom 2016 je  docent na področju slikarstva, v tem letu pa je prejel tudi priznanje  pomembnih umetniških del, najvišji umetniški naziv. Je samostojni  kulturni delavec, ki deluje na področju slikarstva in poučevanja. Intenzivno skupinsko in samostojno razstavlja od leta 2006 (tako v  Sloveniji kot v tujini).


 8.06.2019         
Razstava likovnih del RINA STUŠNIK in URŠKA SUŠNIK

  24.05.2019
ARTKUM 28. EXTEMPORE 2018
Slikarska razstava ARTKUM 28. Extempore 2018 se je odvijalo v galeriji Medija. Predstavili pa so se posamezni slikarji, umetniki na svojem področju. To so  ALOJZ ADAMLJE - Ljubljana, BOGDAN BAROVIČ - Trbovlje, ANDREJ BLAŽON, - Novo mesto, JURE CRNKOVIĆ - Zagorje, ELENA DELFINI - Lokovec, Nova Gorica, ZDRAVKO DOLINŠEK - Trbovlje - Radenci, NEVENKA FLAJS - Krmelj, ROBI HIRŠEL - Radeče, BORIS KOTESKI - Loka pri Zidanem mostu, JOŽE MARINČ - Kostanjevica na Krki, JANEZ PELKO - Kranj, SEBASTJAN PERŠOLJA - Lokovec - Nova Gorica,  JOŽE POTOKAR CVRČO - Trbovlje, SEVERINA TROŠT ŠPROGAR - Trbovlje

  26.04.2019
Nune v akciji
Nune v akciji! je domiselna zgodba o petih redovnicah, ki se  znajdejo v denarnih težavah in so prisiljene pripraviti dobrodelni SHOW,  v katerem pa hoče biti vsaka od njih prva zvezda. V nizu nenavadnih  situacij se redovnice pokažejo v povsem drugačni luči, kot smo jih  vajeni. V soju reflektorjev ob petju, plesu in smehu vsaka posebej in  vse skupaj zažarijo na čisto samosvoj način.

Igrajo: Gojmir Lešnjak – Gojc, Simona Vodopivec Franko, Alenka Godec, Marjan  Bunič in Lea Bartha Pesek. Kot glasbeni vodja in instrumentalist pri  predstavi sodeluje Miran Juvan.
 25.04.2019   
27. april dan boja proti okupatorju
Občina Zagorje ob Savi v sodelovanju z Združenjem borcev za vrednote NOB Zagorje ob Savi so v ta namen priredili prireditev v počastitev praznika 27. april boj proti okupatorju. Slavnostni govornik je Matjaž Han, poslanec DZ RS.
 
Nastopili so: ZAGORSKI OKTET, MOŠKI PEVSKI ZBOR LOŠKI GLAS, MEŠANI PEVSKI ZBOR LADKO KOROŠEC, ŽENSKA VOKALNA SKUPINA IRIS, MEŠANI PEVSKI ZBOR IZPOD SVETE GORE - SKUPAJ POD VODSTVOM KLEMNA BENKA IN PIHALNI ORKESTER SVEA ZAGORJE POD VODSTVOM PETRA KUDRA
 23.04.2019   
Slikarska razstava ŽIVA AGREŽ - Čar Provanse

Tokratna slikarska razstava predstavlja dela slikarke Žive Agrež na temo ČAR PROVANSE. Živa Agrež je po svoji diplomi iz primerjalne književnosti in umetnostne zgodovine svoj čas delala kot novinarka, zadnjih nekaj let pa se intenzivno in predano posveča slikarstu. Večina razstavljenih slik je iz njenega sedmega cikla ustvarjanja,  ki so nastajala med letoma 2016 in 2018.

Tekst: Franci Oven
Foto: Uroš Ritonja, Franci Oven
31.03.2019    
100. Letnica čebelarskega društva Zagorje

Čebelarsko društvo Zagorje letos praznuje 100. letnico obstoja svojega društva, v ta namen so priredili posebno proslavo ob tem jubilejnem prazniku. Na slavnosti so dali svj pečat tudi številni pomembni in dragi gostje, kot so ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano doktorici Aleksandri Pivec, županu Zagorja ob Savi Matjažu Švaganu, predsedniku Čebelarske zveze Slovenije Boštjanu Noču, prijateljem iz sosednjih čebelarskih društev Litija, Moravče, Lukovica, Hrastnik, Laško in Trbovlje, pobratena društva iz čebelarskih društev Šmihel na avstrijskem Koroškem, Ravne na Koroškem in iz Čebelarskega društva Peter Močnik Maribor. Vsekakor je bila pa posebna dobrodošlica predstavnikom Čebelarskega društva Trst in Čebelarskega združenja Požarevac iz Srbije.

Tekst: Franci Oven
Foto: Uroš Ritonja in Franci Oven
 14.03.2019         
Županova miška  - Po A. T. Linhartu priredil Jože Krajnc

Častiti Anton Tomaž Linhart je prvo komedijo v slovenskem jeziku in prvo slovensko dramsko besedilo Županova Micka napisal leta 1789. Primerjave izvirnih likov z osebami iz sedanjosti se ponujajo same po sebi, kajti časi se v marsičem niso spremenili. Kar so bili nekoč kleni podeželski ljudje z županom Jakom na čelu, so v naši priredbi župan in vinogradnik manjše slovenske občine, njegova rahlo naivna a še pravi čas ozaveščena hčerka Miška, mlad in uspešen kmet Anže z dodatkom županu zvestih občinskih svetnikov in predstavnic različnih lokalnih  društev. V medsebojnih odnosih se pokaže, kako v nekaterih segmentih deluje lokalna oblast. Kako se z njo okoristiti pa kažeta mestna podjetnika in tajkuna, ki pot do uresničitve svojih interesov iščeta preko  Miške in očeta župana. Razplet pokaže, katera pamet in kateri značaj zmaga. Skupaj s predanimi izlaškimi gledališčniki upam, da bo ta prenovljena odrska klasika navdušila ravno tako kot njen original.
IGRAJO: Ivo Klančišar, Milan Bedrač, Marjana Mlinarič Pikelj, Andrej Dolšina, Vanja Urbanija, Benjamin Prek, Bogdan Pirnat, Mojca Vetršek, Magda Kovač, Irena Polc, Milan Aničin, Majda Drnovšek, Jože Pikelj

Tekst: Jože Krajnc
Foto: Janez Herman
   9.03.2019                                                                         
Koncert Marka Škugorja

Rodil se je leta 1989 v Šibeniku in kljub svoji mladosti je njegova kariera v porastu in niza številne uspehe in nagrade. Pevsko pot je začel s klapami Maslina in Kampel. Leta 2013 se je udeležil Evrosonga in nastopil kot solist in prvi tenor. To je bila njegova odskočna deska za samostojno glasbeno pot, s katerim nam pričara dalmatinsko vzdušje s prizvoki opernega petja.

Tekst: Franci Oven
Foto: Bronislav Urbanija
FOTO DRUŠTVO GOGA ZAGORJE OB SAVI
Prostori foto društva Goga (Studio)
Cesta 9. avgusta 1, 1410 Zagorje ob savi
Copyright©2010-2019 Foto društvo Goga Zagorje / Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani Franci Oven
Nazaj na vsebino