Dogajanja v KC DD - Foto društvo GOGA Zagorje

Pojdi na vsebino
 14.03.2019         
Županova miška  - Po A. T. Linhartu priredil Jože Krajnc

Častiti Anton Tomaž Linhart je prvo komedijo v slovenskem jeziku in prvo slovensko dramsko besedilo Županova Micka napisal leta 1789. Primerjave izvirnih likov z osebami iz sedanjosti se ponujajo same po sebi, kajti časi se v marsičem niso spremenili. Kar so bili nekoč kleni podeželski ljudje z županom Jakom na čelu, so v naši priredbi župan in vinogradnik manjše slovenske občine, njegova rahlo naivna a še pravi čas ozaveščena hčerka Miška, mlad in uspešen kmet Anže z dodatkom županu zvestih občinskih svetnikov in predstavnic različnih lokalnih  društev. V medsebojnih odnosih se pokaže, kako v nekaterih segmentih deluje lokalna oblast. Kako se z njo okoristiti pa kažeta mestna podjetnika in tajkuna, ki pot do uresničitve svojih interesov iščeta preko  Miške in očeta župana. Razplet pokaže, katera pamet in kateri značaj zmaga. Skupaj s predanimi izlaškimi gledališčniki upam, da bo ta prenovljena odrska klasika navdušila ravno tako kot njen original.
IGRAJO: Ivo Klančišar, Milan Bedrač, Marjana Mlinarič Pikelj, Andrej Dolšina, Vanja Urbanija, Benjamin Prek, Bogdan Pirnat, Mojca Vetršek, Magda Kovač, Irena Polc, Milan Aničin, Majda Drnovšek, Jože Pikelj

Tekst: Jože Krajnc
Foto: Janez Herman
   9.03.2019                                                                         
Koncert Marka Škugorja

Rodil se je leta 1989 v Šibeniku in kljub svoji mladosti je njegova kariera v porastu in niza številne uspehe in nagrade. Pevsko pot je začel s klapami Maslina in Kampel. Leta 2013 se je udeležil Evrosonga in nastopil kot solist in prvi tenor. To je bila njegova odskočna deska za samostojno glasbeno pot, s katerim nam pričara dalmatinsko vzdušje s prizvoki opernega petja.

Tekst: Franci Oven
Foto: Bronislav Urbanija
FOTO DRUŠTVO GOGA ZAGORJE OB SAVI
Prostori foto društva Goga (Studio)
Cesta 9. avgusta 1, 1410 Zagorje ob savi
Copyright©2010-2019 Foto društvo Goga Zagorje / Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani Franci Oven
Nazaj na vsebino